Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie

Universitatea Babes-Bolyai

Excelenta

La nivelul Universităţii Babeş-Bolyai,  Şcoala de psihologie clinică şi psihoterapie a fost declarată o Şcoală de cercetare de excelenţă (detalii), iar analizele scientometrice efectuate de Asociaţia Ad-Astra a Cercetătorilor din România au arătat că psihologia clujeană este liderul naţional în domeniul psihologiei clinice şi al psihoterapiei.

Toate activităţile de excelenţă, competitive la nivel internaţional, ale Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie sunt reunite în cadrul International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapies and Applied Mental Health (Institutul Internaţional de Studii Avansate în Psihoterapie şi Sănătate Mentală Aplicată). Revista Institutului Journal of Evidence-Based Psychotherapies(anterior “Journal of Cognitive and Behavioral Psychotherapies”) este singura revistă de profil din Europa Centrală şi de Est indexată de Thomson ISI/SSCI – Web of Science; de asemenea ea este indexată prin rezumate în baze de date internaţionale ca SCOPUS, PsychInfo şi IBSS şi “full text” în EBSCO şi ProQuest; este singura revistă de psihologie inclusă în categoria de excelenţă – Categoria A – a Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior.

Institutul este sinteza excelenţei şi vârful de lance al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie în competiţia internaţională. Pentru detalii privind Institutul şi activităţile sale vezi la www.psychotherapy.ro

Metal Music Videos psychotherapy directory resources wordpress consulting travel blog