Members and Collaborators

Members and Collaborators

Teaching and research staff of the Department of Clinical Psychology and Psychotherapy:

Professor “Aaron T. Beck” Daniel DAVID, Ph.D.

FOUNDING DIRECTOR

Clinical cognitive sciences applied in psychopathology (child, adolescent, adult, the elderly), evidence-based psychological assessment and psychotherapy, multilevel outcomes and mechanisms of change in clinical research, technology-based clinical psychology, and psychotherapy (e.g., virtual reality therapy, robotherapy). Also Adjunct Professor at Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA.


Professor Anca DOBREAN, Ph.D.

HEAD OF DEPARTMENT

Psychodiagnosis, evidenced based assessment, child and adolescent psychopathology 


Professor Aurora SZENTAGOTAI, Ph.D.

HEAD OF DOCTORAL SCHOOL

Clinical psychology/ Cognitive behavioural therapy/ Positive psychology


Professor Oana DAVID, Ph.D.

DIRECTOR OF THE UNIVERSITY CLINIC OF PSYCHOLOGY

Digital Mental Health, Clinical Psychology/Applied Psychotherapy (e.g., Cognitive Behavioural Coaching), and Parenting


Associate Professor Simona ŞTEFAN, Ph.D.

Clinical Psychology/ Evidence-based Psychotherapy


Assistant Professor Silviu MATU, Ph.D.

Advanced research methods; Using technological tools, such as robots and virtual reality, to promote mental health


Assistant Professor Diana NECHITA, Ph.D.

Clinical Psychology/ Cognitive-Behavioral Therapy/ Positive Psychology


Assistant Professor Costina-Ruxandra POETAR, Ph.D.

Family psychology/ Clinical assessment and psychological interventions for children/ Couple and family psychology: legal applications/ Evaluation and clinical assessment applied in a legal context


Assistant Professor Radu ȘOFLĂU, Ph.D.

Clinical Practice/ Ethics in Applied Psychology/ Clinical Forensic Psychology


Assistant Professor Răzvan PREDATU, Ph.D.

Clinical Psychology/Cognitive-Behavioral Psychotherapy/Clinical Practice/Cognitive-Behavioral Coaching


The Department is organized according to international standards, so that some people are employed on a temporary basis and/or complementary to the specialties of the Department. This encourages a planned staff fluctuation that leads to an increase in the Department’s performance, through the flexibility and expertise with which it approaches new developments in the field. Former and current employees of the Department include:

  • Dr. Ioana Cristea
    • Clinical/ Applied Cognitive Sciences in Pathology, Clinical Cognitive Neurosciences, Evolutionary Psychology.
  • Dr. Amfiana Botez
  • Dr. Cristina Mogoașe
    • Clinical Cognitive Sciences, Applied Psychotherapy in Genetics/ Genetic Counseling, Clinical Practice
  • Dr. Bianca Macavei
    • 2008-2014
    • Clinical Practice
  • Dr. Ramona Moldovan
    • 2008-2014
    • Genetic Counseling
  • Dr. Sebastian Pintea
    • 2008-2014
    • Advanced Research Methods
  • Dr. Mădălina Sucală
    • Clinical Cognitive Sciences/Applied in Adult Psychopatology, Genetic Counseling
  • Dr. Bogdan Voinescu
    • Clinical and Experimental Psychiatry/Sleep Disorders and ADHD, Genetic Counseling
  • Dr. Alina Rusu
    • 2007-2013
    • Human-animal interaction/Animal Assisted Therapy
  • Dr. Mircea Birț
    • 2008-2011
    • Clinical Psychiatry
  • Dr. Octavian Popescu
    • 2009-2011; from 2011, he remained a member of Doctoral School Council of the Department
    • Genetics, Molecular Biology
    • full member of Romanian Academy
  • Dr. Catalina Kopetz
    • 2008-2013; from 2013, she remained consultant researcher of the Institute
    • Cognitive Sciences, affiliated with Maryland University

Ruben Emanuel NECHIFOR, Ph.D.

Resting & Task fMRI, Neuroimaging, Diffusion, Perfusion & Structural MRI


  • CS III Dr. Cristina Pojoga
  • Dr. Horea Oltean

Membri colaboratori cercetători (foști și actuali):

  • Dr. Cezar Giosan
  • Dr. Raluca Ignat
  • Dr. Bram Vanderborght
  • Dr. Cristina Costescu
  • Dr. Ioana Podină

Doctoranzii membrilor departamentului asociaţi şcolii doctorale “Psihodiagnostic şi Intervenţii Psihologice Validate Ştiinţific”:

Flavius Agape este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând din octombrie 2020.

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Anca Dobrean


Florina-Magdalena Anichitoae este doctorand în cadrul scolii doctorale începând cu anul 2019. Este licențiată în psihologie (2014) și a absolvit masteratele de “Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie”, precum și masteratul de “Psihologie judiciară” (2017) în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea, Florina este psiholog clinician, consilier de dezvoltare personală, trainer și psihoterapeut cu formări în terapia cognitiv-comportamentală, terapia centrată pe scheme, terapia centrată pe compasiune și psiho-oncologie. Interesele sale de cercetare vizează fenomenul de victimizare in cyberbullying in randul copiilor și adolescenților.

E-mail: florinaanichitoae@psychology.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Anca Dobrean


Petronela Blaga este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând cu octombrie 2017. Este licențiată în psihologie (2015) și a terminat masteratul de ”Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie” (2017), ambele în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Interesele ei de cercetare includ rolul expectanțelor în eficiența tratamentelor psihologice computerizate, mai specific investigarea ingredientelor active și placebo implicate în intervenție. Totodată, Petronela este psiholog clinician autonom și psihoterapeut sub supervizare certificat de Colegiul Psihologilor din România.

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Daniel David


Samuel Bud este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând cu octombrie 2017. El a terminat masteratul “Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie” (2017), precum și licența în Psihologie (2015), ambele la Universitatea Babeș-Bolyai. Printre interesele lui de cercetare se numără înțelegerea mecanismelor reglării emoționale (în special furie și vinovăție) în relație cu psihopatologia, în special tulburarea de personalitatea Borderline, dar și primul ajutor în sănătatea mintală sau intervențiile bazate pe mindfulness.

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Miruna Canache este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2020. Ea este licențiată în Psihologie (2018) și a absolvit masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (2020) din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Interesele ei de cercetare includ experiențele aversive din copilărie și relația acestora cu singurătatea. În plus, aceasta este preocupată de eficiența intervențiilor psihologice care pot fi folosite pentru a reduce singurătatea. Totodată, Miruna este psihoterapeut cognitiv-comportamental sub supervizare certificat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: miruna.canache@ubbcluj.ro

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Robertina Ciobanu este student doctorand al Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând din octombrie 2021, în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Este licențiată în psihologie (2017) și absolventă a masteratului de „Tehnici psihologice pentru controlul comportamentului și dezvoltarea potențialului uman” (2019), din cadrul aceleași universități. Interesele ei de cercetare includ sănătatea mintală a copiilor și adolescenților și eficacitatea intervențiilor psihologice în școli pentru simptomele de internalizare la copii și adolescenți. De asemenea, Robertina este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental sub supervizare, certificat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: robertina.ciobanu@ubbcluj.ro

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Anca Dobrean


Daiana-Petrina Claru este student doctorand al Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând din octombrie 2021.

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Iulia Coșa este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând cu octombrie 2017. Este licențiată în psihologie (2015) în cadrul Universității ”Lucian Blaga”, Sibiu și a terminat masteratul de „Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie” (2017) în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. Interesele ei de cercetare includ: utilizarea excesivă de internet (situri de socializare/gaming) și relaționarea ei cu diferite tulburări psihologice (de ex: tulburări afective- anxietatea socială), la adolescenți. Totodată, Iulia este psihoterapeut cognitiv comportamental, sub supervizare certificat de Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale și Colegiul Psihologilor din România.

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Anca Dobrean


Dana Cristolțan este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând cu octombrie 2021. Este licențiată în economie(2010), Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și în psihopedagogie specială(2013), Facultatea de Psihologie și Științele Educației, ambele în cadrul Universitășii Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. A terminat masteratul de Medicină Psihosomatică(2015), în cadrul Universității de Medicină și Farmacie, Cluj-Napoca și masteratul de Tehnici psihologice și de control al comportamentului și dezvoltarea potențialului uman(2016), UBB. Interesele ei de cercetare cuprind dezvoltarea abilităților psihoterapeutice prin intermediul realității virtuale, modificările de conștiință, atingerea potențialului uman și mecanismele implicate în psihopatologie. În același timp, Dana este psihoterapeut autonom certificat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: dana.cristoltan@ubbcluj.ro

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Daniel David


Ștefania Crișan este student doctorand in cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, incepand cu octombrie 2020. Ea a absolvit masteratul „Tehnici Psihologice pentru Control Comportamental si Dezvoltarea Potentialului Uman” (2019), cat si licenta in Psihologie (2017) la Universitatea Babes-Bolyai. Interesele sale de cercetare privesc impactul experientelor adverse din copilarie asupra reglarii emotionale in cazul tulburarilor de personalitate evitanta, dependenta și obsesiv-compulsiva. Totodata, Stefania este psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental autonom, certificat de Colegiul Psihologilor din Romania.

E-mail: maria.crisan@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Elisa Dumitru este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând din octombrie 2020. A absolvit programul masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (UBB) în anul 2020, obținând licența în Psihologie (UBB) în anul 2018, precum și licența în Filosofie (UBB) în anul 2020. Interesele sale de cercetare vizează natura transdiagnostică a anxietății de moarte și mecanismele cognitive care stau la baza acesteia, aplicând teoria REBT pentru a formula modele teoretice ale anxietății de moarte.

E-mail: paraschiva.dumitru@ubbcluj.ro

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Daniel David


Narcis Gălățanu este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând din octombrie 2021.

E-mail: galatanunarcis97@gmail.com

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Daniel David


Diana Grama este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând din octombrie 2019. Este licențiată în psihologie (2017) și a terminat masteratul de „Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie” (2019), ambele în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Interesele sale de cercetare vizează fenomenul bullying, mai specific mecanismele implicate în victimizarea prin bullying la copii și adolescenți.

E-mail: dianagrama@psychology.ro

Coordonator ştiinţific: Prof. Univ. Dr. Anca Dobrean


Ioana Iuga este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, din octombrie 2021. Este licențiată în psihologie (2019) și a terminat masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (2021), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Interesele ei de cercetare includ factori personali și parentali asociați burnout-ului academic în rândul copiilor, adolescenților și tinerilor din România. În prezent, Ioana este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental atestat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: ioana.iuga@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Oana David


Tamara Macea este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2019.

E-mail: tamaramacea@gmail.com

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Oana David


Ionuț Milea este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2018. Este licențiat în Psihologie (2016) și a terminat masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (2018), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Interesele sale de cercetare cuprind plictiseala ca stare și trăsătură, în context de sănătate și boală, relația plictiselii cu comportamentele dezadaptative (ex: mâncat compulsiv, dependența de jocuri, utilizarea excesivă a telefonului, șofatul imprudent etc), precum și mecanismele evoluționiste ale plictiselii.

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Daniel David


Claudiu Negoșanu este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând cu octombrie 2022. Licențiat în Psihologie (2019), și-a continuat studiile și a absolvit programul de master “Consiliere Cognitiv-comportamentală și Interviu Motivațional” al Universității Tehnologice de Sud-Est din Republica Irlanda (2021). Focusul cercetării sale sunt aculturația și fenomene asociate (enculturația, stresul aculturativ, singurătatea) în contextul multicultural european curent.

E-mail: claudiu.negosanu@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Nadina Pantea este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2021.

E-mail: nadina.olivia@gmail.com

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Daniel David


Andrei Patrichi este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând din octombrie 2021. A absolvit programul masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (UBB) în anul 2020, anterior, în anul 2018, obținând licența în Psihologie (UBB). Interesele sale de cercetare au în centru singurătatea și posibilele mecanisme care contribuie la declanșarea și menținerea acesteia (cu precădere, reglarea emoțională), dar și posibile strategii de intervenție pentru reducerea sentimentelor de izolare socială.

E-mail: andrei.patrichi@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Roxana-Mihaela Paziuc (Mărginean) este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2019.

E-mail: margineanroxana@gmail.com

Coordonator ştiinţific: Prof. Univ. Dr. Anca Dobrean


Denisa-Maria Petriș este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2021.

E-mail: denisa.m.petris@gmail.com

Coordonator ştiinţific: Prof. Univ. Dr. Anca Dobrean


Alina Petruț este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2018. Este licențiată în psihologie (2016) și a terminat masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (2018), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Interesele ei de cercetare includ rolul strategiilor de reglare ale emoțiilor pozitive în tulburările de tip depresiv, precum și implicațiile cognitive și comportamentale a angajării în diverse tipuri de strategii. De asemenea, Alina este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental sub supervizare, certificat de Colegiul Psihologilor din România.

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Daniel David


Doris Pop este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând cu octombrie 2019. Este licențiată în psihologie (2016) și a terminat programul masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (2019), ambele la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Focusul cercetărilor ei curente este în studierea valorilor personale, evenimentelor majore de viață, stabilității și schimbării valorilor personale pe parcursul vieții. În practica privată este psiholog cu drept de liberă practică, sub supervizare în psihoterapii cognitiv-comportamentale și psihologie clinică. De asemenea, este coach cognitiv comportamental și trainer acreditat ANC.

E-mail: doris.pop@psychology.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Oana David


Gabriela-Viorela Pop este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând cu octombrie 2019. Este licențiată în Psihologie (2016) și a terminat masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (2019), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Interesele sale de cercetare vizează reglarea emoțională a furiei și primul ajutor în sănătate mintală. Totodată, Gabriela este psihoterapeut cognitiv-comportamental autonom, certificat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: gabrielapop@psychology.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Mădălina-Liliana Pop este student doctorand în în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2020. Aceasta a absolvit masteratele de Tehnici Psihologice pentru Controlul Comportamentului și Dezvoltarea Potențialului Uman (2020) și Psihologie Judiciară (2019), este licențiată în Psihologie (2017) în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Interesele ei de cercetare vizează reziliența la stresul organizațional dezvoltată prin intervenții bazate pe tehnologie. De asemenea, Mădălina-Liliana este psiholog clinician autonom, psiholog autonom în psihologia aplicată în domeniul securității naționale, consilier și psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, certificat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: madalina.pop1@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Oana David


Raluca Rîmbu este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând cu octombrie 2021. Este licențiată în psihologie (2019) și a terminat masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (2021), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Printre interesele sale de cercetare se găsesc tulburările de personalitate, în special tulburarea de personalitate borderline și factorii relaționați cu aceasta, precum schemele dezadaptative timpurii. În prezent, Raluca este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, atestat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: raluca.rimbu@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Georgiana Roșca este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, din octombrie 2018. A absolvit programul masteral de ”Tehnici Psihologice pentru Controlul Comportamental și Optimizarea Potențialului Uman” (2015) și de licență (2013), în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Interesul său de cercetare pornește de la aspecte practice din aria parentingului, mai precis investigarea factorilor părinte-copil și strategii parentale eficiente utilizate în complianța copiilor. În prezent Georgiana este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental atestat de Colegiul Psihologilor din România.

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Oana David


Alexandra Sabou este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2020. Ea este licențiată în Psihologie (2018) și a absolvit masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în anul 2020. Interesele ei de cercetare vizează empatia și factorii socio-emoționali în fenomenul de bullying la copii și adolescenți. De asemenea, Alexandra este psihoterapeut cognitiv-comportamental sub supervizare și psiholog clinician certificat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: alexandra.sabou@ubbluj.ro

Coordonator ştiinţific: Prof. Univ. Dr. Anca Dobrean


Daria Sîntoma este studentă doctorandă a Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând cu octombrie 2022, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. Este licențiată în psihologie (2020) și absolventă a programul masteral de „Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie” (2022), din cadrul aceleași universități. Printre interesele ei de cercetare se numără singurătatea, mai specific, intervențiile psihologice validate științific care adresează singurătatea, dar și intervențiile bazate pe mindfulness. În prezent, Daria este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, atestat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: daria.sintoma@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Vasile Sîrbu este student doctorand al Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând cu octombrie 2020. Acesta este licențiat în psihologie (2018) și a absolvit masterul de Psihologie Clinică și Psihoterapie (2020), în cadrul Universității de Vest din Timișoara. Principalele sale interese de cercetare se focusează în prezent pe validarea științifică a intervențiilor psihologice mobile și investigarea mecanismelor de schimbare din spatele acestora în reducerea simptomatologiei de depresie, anxietate și stres.

E-mail: vasile.sirbu@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Oana David


Maria Stoia este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând cu octombrie 2020. Ea a absolvit programul masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (UBB) în anul 2020, anterior, în anul 2018, obținând licența în Psihologie (UBB). Interesele sale de cercetare privesc impactul experiențelor adverse din copilărie asupra emoțiilor pozitive din viața adultă. Totodată, Maria este psihoterapeut cognitiv-comportamental sub supervizare, certificat de Colegiul Psihologilor din România.

E-mail: maria.stoia@ubbcluj.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai


Paula Stroian este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” din octombrie 2017. Este licențiată în psihologie (2014) și a terminat masteratul de „Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie” (2017), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Interesele ei de cercetare includ terapia focalizată pe schemele cognitive, relația dintre schemele dezadaptative timpurii și simptomatologie, rolul imageriei și al tehnicilor experiențiale de tip schema therapy în reglarea emoțională, precum și relația dintre terapia focalizată pe schemele cognitive și alte abordări psihologice.

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Daniel David


Cristina Tomoioagă este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific” începând cu octombrie 2018. Este licențiată în psihologie (2015) și a terminat programul masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie (2017), ambele la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj- Napoca. Printre interesele ei de cercetare se numără coachingul cognitiv-comportamental, mai exact factorii și mecanismele implicate în eficiența coachingului cognitiv-comportamental. De asemenea, Cristina este membră a International Association of Cognitive Behavioral Coaching.

E-mail: cristinalorint@psychology.ro

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Oana David


Alexandru Zorilă este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, începând cu octombrie 2017. Este licențiat în psihologie (2015), absolvent al studiilor în cadrul programului masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie, ambele la Universității Babeș-Bolyai Cluj- Napoca, iar momentan este și psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental sub supervizare, certificat de Colegiul Psihologilor din România. Interesele sale de cercetare includ biasările atenționale în diferite emoții pozitive și negative atât funcționale cât și disfuncționale, mai specific mecanismele influenței procesării conștiente de informații asupra procesării implicite de informații cu aplicabilitate în domeniul coachingului și a optimizării performanțelor de leadership. Expertiza profesională include servicii de specialitate validate științific administrate individual, adresate adolescenților și adulților, focalizate pe: psihodiagnostic și evaluare clinică; psihoterapie pentru tulburări de anxietate și promovarea sănătății prin educație rațional-emotivă și comportamentală.

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Oana David

Roxana OLTEAN (Cardoș), Ph.D.

Cognitive-behavioral psychotherapist/ Clinical Psychologist/ Postdoctoral researcher/ Associate lecturer


Cristina TOMOIOAGĂ

Cognitive-behavioral psychotherapist/ Trainer/ Coach


Ioana IUGA

Cognitive-behavioral psychotherapist/ Clinical Psychologist


Prof. Oana DAVID, Ph.D.

Full Professor, Head of the Clinic/ Cognitive-behavioral psychotherapist, supervisor/ Clinical Psychologist, supervisor/ Coach & Trainer

Notes: (1) The selection criteria for our members and collaborators is represented by the professional performance, doubled by the commitment for excellence, professionalism and seriousness, teamwork and rejection of imposture, characteristics that constitute the value system of the Department. More specifically, the professional profile we are looking for in those who want to join our team is characterized by: (1) advanced scientific knowledge; (2) advanced research methods; (3) ethical and professional behavior in general, and in research/teaching/psychological and/or administrative services in particular; (4) leadership and entrepreneurial style; (5) efficient activity management; (6) communication and interpersonal relationships skills in general, and in the work team in particular (eg. generosity, calm, assertiveness, frustration tolerance, etc.); (7) special motivation, pleasure and attraction to contribute to the progress of knowledge, doubled by availability to effort and work; (8) a rational mental style characterized by: (a) intelligent, creative, flexible, non-absolutist thinking, (b) frustration tolerance, (c) non-catastrophizing and (d) nuanced, non-global assessments.

(2) The promotion criteria for the “Major” level are represented by the minimum performance criteria established at UBB/national level, to which are added the criteria of international excellence (established in the Department Regulation). They are corroborated with the promotion criteria for the “Minor” level, which are represented by the minimum performance criteria established at UBB/national level.

(3) The organization of the Department members described above is made taking into account the specifics of the Department, which carries out didactic activities, research and innovative clinical services (development-innovation). Thus, the members of the Department are organized in several categories, each category having its own trajectory, responsabilities and performance indicators; the categories are not static, a member of the Department being able to choose and/or change his/her personal trajectory according to his/her career interests.