WORKSHOP 12 OCTOMBRIE: “REMEMBERING AND FORGETTING TRAUMA” – Professor RICHARD McNALLY, Harvard University

WORKSHOP „REMEMBERING AND FORGETTING TRAUMA”

Professor RICHARD McNALLY, Ph.D.

Department of Psychology

Harvard University

12 Octombrie, Cluj-Napoca

Modalitatea prin care victimele unei experienţe traumatice îşi reamintesc respectivul eveniment este una dintre cele mai controversate tematici din psihologie şi psihiatrie. Noi date arată că studiile clinice care au susţinut fenomenul reprimării amintirilor traumatice se referă de fapt la alte fenomene, diferite de cel al reprimării. Conceptul de reprimare a amintirilor traumatice este discutat critic de către dr. Richard McNally, profesor şi director al programului de formare clinică în cadrul Departamentului de Psihologie al prestigioasei Universităţi Harvard. Profesorul McNally este recunoscut de către Institute for Scientific Information (ISI) ca fiind unul dintre cei mai citaţi cercetători din domeniul psihologiei şi psihiatriei, cu peste 320 de publicaţii. Majoritatea publicaţiilor vizează domeniul tulburărilor de anxietate, domeniu de expertiză în care asigură consultanţă ştiinţifică pentru elaborarea DSM-V. Pentru detalii privind activitatea profesorului Richard McNally accesaţi link-ul www.mcnallylab.com.

În data de 12.10.2011, de la ora 12 la ora 16, la Facultatea de Sociologie din Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie, Nr. 128, Amfiteatrul Kulcsar, profesorul Richard McNally va susţine un  workshop  cu tema  „Remembering and Forgetting Trauma„. Workshop-ul va fi focalizat pe analiza critică a studiilor în domeniul reprimării amintirilor traumatice, dublată de cercetări proprii şi discuţii de caz focalizate pe tema amintirilor legate de abuzul în copilărie. A doua parte a workshop-ului va include cercetări şi discuţii asupra interesantelor motive din spatele formării unor amintiri precum răpiri extraterestre sau experienţa unei vieţi anterioare.

Organizatorul acestui workshop este „Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din Romania” (www.psihoterapiecbt.ro) în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai reprezentată prin „Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie” (www.clinicalpsychology.ro) şi „Institutul Internaţional de Studii Avansate în Psihoterapie şi Sănătate Mentală Aplicată” (www.psychotherapy.ro).

Taxa de participare de 100 RON poate fi achitată în contul de mai jos, până cel târziu în data de 10.10.2011. Persoanele înscrise care plătesc taxa vor primi adeverinţă de participare. Pentru studenţii Masteratelor de (1) Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică şi Psihoterapie, (2) Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului şi Dezvoltarea Potenţialului Uman şi (3) Consiliere Genetică şi pentru studenţii anului III Psihologie există posibilitatea de a participa gratuit, dar în acest caz nu se va acorda adeverinţă de participare. De asemenea, numărul de locuri fiind limitat, prioritate vor avea primii înscrişi, urmând ca după finalizarea perioadei de înscriere să anunţăm lista studenţilor care vor putea participa la workshop (cei care au plătit taxa de participare – aceştia vor participa automat şi cei care participă gratuit – în funcţie de numărul locurilor disponibile).

Primii 2 candidaţi de la cele trei masterate ale Departamentului şi primii 2 studenţi din anul 3, la nivelul de licenţă în psihologie (în ordinea mediilor de admitere pentru primul an de masterat, respectiv în ordinea mediilor de pe anul anterior de studii pentru cei de master anul 2 şi anul 3 licenţă), vor putea participa gratuit şi vor primi adeverinţă de participare. Cei interesaţi sunt rugaţi să completeze formularul de mai jos, să îl trimită, şi să specifice în e-mail dacă se regăsesc în această situaţie.

Dovada plăţii se trimite pe adresa simona.stefan@ubbcluj.ro (scanat) sau prin fax la 0264 – 434141, până cel târziu în data de 10.10.2011. De asemenea, odată cu dovada plăţii, trebuie trimis, la aceeaşi adresă, formularul de înscriere ataşat. Cei care doresc să se înscrie fără adeverinţă sunt rugaţi să trimită doar un e-mail în care să specifice acest lucru (la adresa simona.stefan@ubbcluj.ro). Vă mulţumim!
Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România
Str. Kogalniceanu, Nr. 1, Cluj – Napoca

CUI: 13519094
Nr. cont: RO72 BTRL 0130 1205 9213 89XX
Banca Transilvania, Cluj Napoca

CONTACT:
Drd. Simona Ştefan
e-mail: simona.stefan@ubbcluj.ro

Descarcati „Fisa de inscriere APCCR„.