WORKSHOP Professor WINDY DRYDEN: „Mistakes in the Practice of REBT and How to Avoid Making Them” – Cluj-Napoca, 3-4 Noiembrie

Mistakes in the Practice of REBT and How to Avoid Making Them

Professor WINDY DRYDEN, Ph.D.

University of London

3-4 Noiembrie 2011, Cluj-Napoca

Workshop-ul va avea loc in 3 noiembrie (intre orele 9 si 13 respectiv intre orele 15 si 19) si in 4 noiembrie (intre orele 9 si 13) in sala 101 din cadrul Facultatii de Sociologie, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie, Nr. 128.

 

Profesorul Windy Dryden este unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi psihoterapeuţi la nivel internaţional. Expertiza sa în Psihoterapiile Cognitive şi Comportamentale (CBT), cu precădere în Psihoterapia Raţional Emotivă şi Comportamentală (REBT), este recunoscută pe plan mondial. Avem plăcerea să fim organizatorii unui workshop de două zile în cadrul căruia Windy Dryden, în calitate de practician, teoretician şi cercetător, ne pune la dispoziţie experienţa şi expertiza domniei sale, de aproape 40 de ani.

 

Scurtă prezentare a tematicii

 

CBT/REBT este o formă de psihoterapie care învaţă indivizii să îşi analizeze propriile gânduri şi acţiuni şi să le înlocuiască pe cele ineficiente cu altele mai funcţionale pentru a-şi optimiza emoţiile şi starea de sănătate. Intervenţia psihologică este gândită în protocoale de intervenţie pe termen scurt (dar unele pot fi şi de lungă durată), cu rezultate pe termen lung. Ca practicieni (în devenire sau cu mai multă experienţă) trebuie să fim întotdeauna la curent cu cele mai avansate tendinţe din teorie şi practică, inclusiv cu cele mai frecvente erori, respectiv cu modalităţile prin care le putem evita.

 

În cadrul workshop-ului vor fi trecute în revistă principalele tehnici utilizate în practica CBT/REBT. Workshop-ul va fi focalizat cu precădere pe tehnicile avansate în CBT/REBT şi în mod particular pe greşelile comune din practică, respectiv pe modalităţi concrete de evitare a acestora. Vor fi abordate de asemenea cercetări şi cazuistică proprie.

 

Organizatori

 

Organizatorul acestui workshop este „Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România” (www.psihoterapiecbt.ro), în colaborare academică cu Universitatea Babeş-Bolyai, reprezentată prin „Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie” (www.clinicalpsychology.ro) şi „Institutul Internaţional de Studii Avansate în Psihoterapie şi Sănătate Mentală Aplicată” (www.psychotherapy.ro), facilitând astfel şi accesul gratuit al studenţilor la workshop.

 

Windy Dryden

 

Windy Dryden este profesor de studii psihoterapeutice la University of London şi lucrează în domeniul consilierii psihologice şi al psihoterapiei din 1975. Windy Dryden este unul din primii psihoterapeuţi din Marea Britanie format în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, (alături de Albert Ellis, Aaron T. Beck şi Arnold Lazarus) şi este unul dintre experţii recunoscuţi internaţional în Psihoterapie Raţional Emotivă şi Comportamentală (REBT).

În prezent lucrează ca şi psihoterapeut, formator, profesor şi scriitor; în plus faţă de activitatea clinică şi didactică, este autor şi editor a peste 185 de cărţi pentru profesionişti şi publicul larg şi este implicat în programe de formare în consiliere psihologică şi psihoterapie cognitiv-comportamentală de peste 30 de ani în Marea Britanie, SUA, Africa de Sud, Turcia şi Israel.

Dată şi Locaţie

 

În perioada 3-4 noiembrie 2011, în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, profesorul Windy Dryden va susţine workshop-ul cu titlul „Mistakes in the Practice of REBT and How to Avoid Making Them”.

 

Înscriere

 

Taxa de participare este de 250 RON şi poate fi achitată în contul de mai jos, până cel târziu în data de 1 noiembrie 2011. Pentru persoanele înscrise care plătesc taxa de participare s-a depus o aplicaţie pentru a primi certificate cu credite de la Colegiul Psihologilor din România. Participanţii vor primi şi o adeverinţă de participare.

Pentru studenţii Masteratelor de (1) Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică şi Psihoterapie, (2) Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului şi Dezvoltarea Potenţialului Uman şi (3) Consiliere Genetică şi pentru studenţii anului III Psihologie există posibilitatea de a participa gratuit, dar în acest caz nu se va acorda adeverinţă de participare. De asemenea, numărul de locuri fiind limitat, prioritate vor avea primii înscrişi.

Dovada plăţii se trimite prin fax la 0264 – 434141, până cel târziu în data de 1 noiembrie 2011. De asemenea, odată cu dovada plăţii, trebuie trimis, la aceeaşi adresă, formularul de înscriere ataşat. Cei care doresc să se înscrie fără adeverinţă sunt rugaţi să trimită doar un e-mail în care să specifice acest lucru (formularul nu mai este necesar) la aceeaşi adresă.
Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România
Str. Kogalniceanu, Nr. 1, Cluj – Napoca

CUI: 13519094
Nr. cont: RO72 BTRL 0130 1205 9213 89XX
Banca Transilvania, Cluj Napoca

 

Pentru a descărca fişa de înscriere click aici.