Premiul Flacăra pentru Ştiinţă – 2010

Profesorul Daniel David este laureatul Premiilor Flacăra pentru Ştiinţă în 2010.

Comunicatul de presă al organizatorilor este prezentat mai jos. Poziţia profesorului Daniel David este reflectată pe blogul personal la http://danieldavidubb.wordpress.com

COMUNICAT DE PRESĂ – REVISTA FLACARA PREMIAZA EXCELENTA

Bucuresti, 22 Octombrie 2010 – Publicatiile Flacara si Fundatia “Premiile Flacara” organizeaza Gala Premiilor Flacara, editia 2010 – by Loteria Romana, cele mai vechi si mai cunoscute distinctii din presa romaneasca, oferite pentru realizari semnificative in opt domenii: literatura, teatru si film, muzica, arte plastice, stiinta, jurnalism, management si sport. Cu aceeasi ocazie se decerneaza Marele Premiu Flacara, unei personalitati reper pentru poporul roman.

De-a lungul timpului, revista Flacara a premiat peste 400 de personalitati, oameni care reprezinta adevarata enciclopedie a valorilor Romaniei contemporane. Oameni esentiali. Oameni puternici. Oameni care au modelat istoria si cultura unei natiuni.

Laureatii Galei Premiilor Flacara, editia 2010 – by Loteria Romana sunt:

Literatura – Radu Cosasu

Teatru si Film – Dragos Bucur

Muzica – Mircea Tiberian

Arte Plastice – Daniela Fainis

Stiinta – Daniel David

Jurnalism – Catalin Stefanescu

Management – Alina Marinescu

Sport – Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi

Marele Premiu Flacara – Ivan Patzaichin

In cadrul Galei, GeoTop 2001 va primi trofeul calitatii “Fierul de Cristal”.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc luni, 25 octombrie, in Sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti, incepand cu ora 19:30. Evenimentul va fi transmis in direct de catre postul tv N24PLUS.

Gala Premiilor Flacara editia 2010 a fost posibila datorita sponsorului principal Loteria Romana. Parteneri: Ballantines, Pietroasa, Malta Travel, USAMV, Oglinda Nemes Voicu, Gala Catering, ASA, Flacara, N24PLUS, Radio Romania, Jurnalul National, Romania Libera, Gazeta Sporturilor, Gazeta de Sud, Curierul National.

“Publicatiile Flacara”, trust de presa infiintat in 1991, editeaza, printre altele, doua titluri cu o vechime semnificativa in presa romaneasca, Flacara ( fondata in 1911) si Rebus (infiintata in 1931). Pornind de la experienta acumulata in timp, in 1997 a fost creata Fundatia „Premiile Flacara ” al carei scop este sa initieze si sa sustina activitati de identificare, de evidentiere, de rasplatire si de promovare a celor care au realizari culturale, stiintifice, artistice, sportive etc. O personalitate poate fi incununata cu Premiul Flacara o singura data! Premiul consta in diploma si bani.

Totodata, din 1998 se decerneaza si MARELE PREMIU FLACARA, unei personalitati-reper pentru Romania. Primul laureat al acestui Premiu a fost Regele Mihai. Au urmat: Nicolae Balota, Ion Irimescu, Victor Rebengiuc, Neagu Djuvara, Gheorghe Hagi, Maia Morgenstern, Liviu Ciulei, Marcel Iures.

Juriul este format din membri ai Fundatiei, redactori si colaboratori ai revistei Flacara.

Grupul “Publicatiile Flacara” are în portofoliu, peste 20 de titluri: lunare (Flacara, Rebus, Rebus de Buzunar, Horoscop de Buzunar, Sudoku de Buzunar, Integrama de Buzunar, Retete de Buzunar, Rebus Bis, Rebusache, Integrame & Sudoku, Rebus & Sudoku), anuale, bianuale si trimestriale, majoritatea din categoria de divertisment, care asigura editurii pozitia de lider pe piata publicatiilor de profil. Impreuna, publicatiile Flacara sunt citite lunar de peste 1,7 milioane de cititori.

Corina Anghel

Director Marketing&Comunicare

corina.anghel@publicatiileflacara.ro

corinadana@gmail.com

GSM: +40755077080

GSM: +40729953997

www.publicatiileflacara.ro

www.revistaflacara.ro

email:acorina77@yahoo.com

http://www.revistaflacara.ro”