Primul Congres Internaţional de Coaching Cognitiv-Comportamental va avea loc la Cluj-Napoca între 12-15 Iunie 2014, găzduit de către Universitatea Babeş-Bolyai.

Coaching-ul cognitiv-comportamental este acea intervenţie psihologică care se ocupă cu dezvoltarea şi optimizarea personală, profesională şi rezolvarea problemelor de viaţă. Domeniul coaching-ului este unul de anvergură la nivel internaţional, iar Şcoala Clujeană de Psihologie Clinică este unul dintre promotorii principali ai abordării cognitiv-comportamentale în coaching, primul curs universitar şi primul program post-universitar în domeniu fiind introduse în cadrul programelor de studii ale acesteia. Pentru a încuraja dezvoltarea domeniului, Şcoala va organiza intre 12-15 Iunie 2014 Primul Congres Internaţional de Coaching Cognitiv-Comportamental.

Congresul îl are ca preşedinte pe prof. univ. dr. Daniel David iar preşedinte onorific al evenimentului este profesorul Arthur Freeman, de la Midwestern University, SUA. Programul Congresului cuprinde prezentări ştiinţifice, mese rotunde, demonstraţii ale abordării cazurilor şi workshop-uri susţinute de experţi de renume internaţional în intervenţii cognitiv-comportamentale, printre care prof. Windy Dryden de la University of London, Marea Britanie, prof. Dominic DiMattia de la University of Bridgeport, SUA, prof. Michael J. Cavanagh de la University of Sydney, Australia.

Termenul de înscriere cu taxa redusă a fost extins până la data de 30.10.2013 iar termenul de înscriere a abstractelor pentru programul ştiinţific este 15.12.2013. Studenţii care trimit abstracte se pot înscrie apoi cu taxa specială. Cele mai bune două abstracte vor fi premiate cu câte un premiu constând în înregistrare gratuită la Congres. Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul Congresului la www.iccbc2014.ro.